Logó
Képzések

Gazdasági ismeretek - 10.témakör

Írásbeli érettségi felkészítő - Magyarország értékpapír-piacainak bemutatása
9 990 Ft

Szerző: Pintér Zsolt

A kurzusról

Ebben a kurzusban ötleteket adok a gazdasági írásbeli érettségi vizsgarész 9. témakörének kidolgozásához. A hagyományos írásbeli vizsgától eltérően, Gazdasági ismeretekből egy projektmunkát kell készíteni megadott szempontok alapján.  Fontos hangsúlyozni, hogy ez egy évközi, folyamatos feladat, amely nem nélkülözheti a kutatómunkát

Az érettségi írásbeli részét a Közgazdasági Politechnikum tanárai dolgozták ki. Néhány éve én is ezt a tanári csapatot erősítem.

Kidolgoztam a 10.témakörhöz egy-egy videót, amelyekben elmondom és megmutatom, hogy milyen tartalmi és formai követelményekre kell figyelned. Olyan eszközt kapsz a kezedbe, amivel biztosan le tudsz érettségizni. 

Ez a témakör Magyarország értékepapír-piacával foglalkozik, különös tekintettel az értéktőzsdére.

Az Útmutatóban megtudhatod, hogy kell megformázni a szöveget, milyen sorrendben kell felépítened a 10-15 oldalas dolgozatodat. Mivel kell kezdened a bevezetőben, hogyan kezdd el a fő részt és mivel zárj. Azt is megtanulhatod, hogy mit kell a mellékletbe tenned, konkrétan mit írj a Munkanaplóba és milyen tipikus hibát ne kövess el.  

A témakör felépítését több rövid részletben találod, könnyen rákereshetsz egyikre-másikra. Akkor is jól jársz, ha elméletben nem voltál eddig kimagasló.

Készülj, jegyzetelj és fogj hozzá!