Logó
Képzések

Vállalati pénzügyek I.

Bevezetés a befektetési és vállalati pénzügyi döntésekbe
8 990 Ft

A kurzusról

Oktató: Fazakas Gergely

A vállalati pénzügyekbe bevezető alapkurzusról van szó. Az értékek pénzügyes szemmel a későbbi pénzáramlásokbó ladódnak - azok jelenértékével azonosítjuk őket.

A kurzus során megismerkedünk a kamatszámítási és diszkontálási alapfogalmakkal, a pénz időértékének kezelésével egyszeri cashflowk és járadékok esetében. a jelenértékszámítást különböző eszközök árazására, valamint befektetési és finanszírozási döntésekre használjuk fel: arra válaszolunk, növeli-e a tulajdonos vagyonát egy-egy tranzakció végrehajtása.

Utána mindezket a számításokat a vállalati gyakorlatba ültetjük át. Megnézzük, mit értékelnek kis részvényesek egy-egy részvény árazásánál, és hogyan becslik előre a vállalat pénzáramlását a többségi tulajdonosok. A vállalati cashflowra alapozva a leglényegesebb projektértékelési kritériumokat is taglaljuk.

A kurzus tartalma:

  •  11,5 óra, vagyis kb. 15 tanóra videófelvétel
  • 1 komplett példatár

Hogyan kell elképzelni az online felkészítőt?

Nézz bele a felvételekbe! Görgess lejjebb, és kattints a zölddel jelzett leckékre!

Hányszor nézheted meg a leckéket?

Az online kurzus minden leckéjét háromszor tekintheted meg. Ez olyan, mintha háromszor járnád végig a tanfolyamot. Időkorlát nincs!

Mi történik, ha tanulás közben elakadsz?

A felkészítő felületén bármikor kérdezhetsz, mi pedig válaszolunk. Természetesen egymással is megbeszélhetitek a felmerülő kérdéseket.